Fakulta |
FPBT |
Ústav |
Ústav analýzy potravin a výživy (323) |
Telefon |
220 44 3272 |
|
|
|
|
Vývoj nových analytických metod pro stanovení kontaminantů potravin a životního prostředí (např. polychlorované bifenyly, pesticidy, bromované retardátory hoření, polycyklické aromatické uhlovodíky, perfluroalkylované sloučeniny, ftaláty a další látky s estrogenní aktivitou apod.); vedle sledování mateřských látek se zabýváme i jejich osudem v organismu, např. na základě identifikace jejich metabolitů. Aplikace vyvinutých metod při kontrole kvality a bezpečnosti potravin, hodnocení kontaminace životního prostředí a hodnocení lidské expozice zmiňovaných látkám. Zaměření zejména na plynově chromatografické metody ve spojení s hmotnostně spektrometrickou detekcí s využitím různých typů analyzátorů, kterými naše pracoviště disponuje Využití techniky SPME-GC-MS pro studium těkavých látek v potravinách, koření a odhalování falšování, studium kontaktních materiálů potravin atd. |
doc. Ing. Jana Pulkrabová, Ph.D.
Aktualizováno: 23.2.2015 21:37, Autor: Jitka Čejková